Faranghe - een italiaanse woonboerderij

limoncello

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

 

Limoncello o Aranciello
citroen of sinaasappel likeur

Ingrediënten voor 2,5 liter:

1 liter alcohol van 98%.

4 biologische citroenen. uit principe en voorall omdat de waslaag en het gebruikte gif die schil onbruikbaar maakt.

8 ons suiker

1 liter water

of

1 liter alcohol van 98 procent*)

1 grote biologische sinaasappel

12 kruidnagels

8 ons suiker

1 liter water

*) in een Italiaanse supermarkt te koop. Te vervangen door wodka, maar dan heb je een minder sterke likeur.

 

Van de citroenen schilt u het geel en die wordt in de alcohol ondergedompeld. 2 maandjes laten trekken en dan schillen verwijderen. Meng een suikersiroop door 8 ons suiker in 1 liter kokend water op te lossen en aflaten koelen. Deze suikersiroop  bij de alcohol voegen en weer 2 maanden laten staan. De limoncello van 35% is klaar.

Of maak aranciella door de citroen schillen te vervangen door in de grote biologische sinaasappel een stuk of 12 kruidnagels te steken. 2 maanden macereren in de alcohol. Sinaasappel verwijderen en de suikerstroop toevoegen. Na 2 maanden is de aranciella klaar.

saluti!