![]() |
![]() |
![]() |
1 liter alcohol van 98%.
4 biologische citroenen. uit principe en voorall omdat de waslaag en het gebruikte gif die schil onbruikbaar maakt.
8 ons suiker
1 liter water
of
1 liter alcohol van 98 procent*)
1 grote biologische sinaasappel
12 kruidnagels
8 ons suiker
1 liter water
*) in een Italiaanse supermarkt te koop. Te vervangen door wodka, maar dan heb je een minder sterke likeur.
Van de citroenen schilt u het geel en die wordt in de alcohol ondergedompeld. 2 maandjes laten trekken en dan schillen verwijderen. Meng een suikersiroop door 8 ons suiker in 1 liter kokend water op te lossen en aflaten koelen. Deze suikersiroop bij de alcohol voegen en weer 2 maanden laten staan. De limoncello van 35% is klaar.
Of maak aranciella door de citroen schillen te vervangen door in de grote biologische sinaasappel een stuk of 12 kruidnagels te steken. 2 maanden macereren in de alcohol. Sinaasappel verwijderen en de suikerstroop toevoegen. Na 2 maanden is de aranciella klaar.
saluti!